szechenyiKedvezményezett: Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezet

Projektösszeg: 117 468 963 Ft

Támogatási intenzitás: 100%

Megvalósítási időszak: 2017. január  1. – 2017. december  31.

Kivitelezés helyszíne: 3533 Miskolc, Téglagyári utca 3 (Hrsz: 23484/4)

A fejlesztéssel érintett ingatlan: Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, Óvoda, Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégium

Honlap: www.nyitottajto.hu

Projekt sorszáma: KEHOP-5.2.3-16-2016-00047

A projekt részletes szakmai tartalma:

A pályázat szakmai tartalma a KEOP-7.13.0/15-2015-0031 kódszámú lezárt projekt műszaki tevékenységén alapul. A projekt helyszínét Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, Óvoda, Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégium  ”felsős” épülete képezi. A felújítás keretein belül az korszerűsítésre kerülnek az épület határoló szerkezeteinek elemei, az épületgépészeti valamint az épületvillamossági rendszer egyaránt. A tervezéssel érintett telken két épület áll, funkcióját tekintve mindkettő iskolaépület, a projektben azonban csak az északi helyezkedésű, felsős osztályok részére szolgáló épület vesz részt. Az épület részben alápincézett, magastetős beépítetlen padlástérrel, homlokzatát tekintve tégla borítású. A földszinten és emeleti helységekben oktatási és irodai tevékenység zajlik. A pinceszinten található a műhely- és gépészeti helyiségek. Az épület Miskolc Város 21/2014. (VII. 6.) számú helyi rendelete alapján helyi védelmi oltalom alatt áll, mely a műszaki tartalom kialakítására jelentős hatással volt. A határoló szerkezeteket érintő munkák keretein belül megvalósul az épület nyílászáróinak cseréje, melynek köszönhető új, 3 rétegű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott, U=1,15 W/m2K hőátbocsátási tényezővel rendelkező szerkezetek kerülnek beépítésre valamint elvégzésre kerülnek az ehhez tartozó járulékos munkálatok. Szintén megvalósul az épület padlásfödém szerkezetének utólagos hőszigetelése, melynek keretein belül, a OTSZ előírásoknak megfelelően ásványgyapot szigetelés kerül lehelyezésre két rétegben, a 7/2006.-os TNM rendelet szerinti követelmények szerinti mértékben. Sajnos a helyi védettségi megkötések miatt a homlokzati falak hőszigetelése nem megoldható. Az egyéb szakági munkákat illetően megvalósul az épület gépészeti rendszerének korszerűsítése, melynek keretein belül a meglévő és elavult hőtermelő egységeket kondenzációs üzemű, Viessmann Vitodens típusú gázkazánra cseréljük. Szintén megvalósul az előírások szerinti, helyiségenkénti szabályozás kiépítése. A villamos energiadíjak csökkentése érdekében betervezésre került egy 43 kWp-es napelemes rendszer is.

Projekttel kapcsolatos további információ kérhető:

Bódis Sámuel

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06/20 886 3911

A projekt a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.